Doelstelling van de arbeidsmediation opleiding

Data en beschikbaarheid opleidingen

30 PE punten, 20 PE punten cat. 1a, 10 PE punten cat. 2

Arbeid Need jobDe opleiding arbeidsmediation geeft u een gedegen ondergrond in het doen van zaken op het gebied van arbeidsconflicten. De onderwerpen die wij behandelen zijn:

De basisuitgangspunten van het mediationproces, de conflicttheorie gericht op de arbeidsconflicten, het specifieke proces in arbeidsmediation, de sociaal psychologische aspecten, de juridische aspecten zoals poortwachter, de Arbowet en de Stecr regeling. Ook de kenmerken van de Exit mediation staan op het programma opleiding arbeidsmediator.

Als arbeidsmediator bent u op de hoogte van deze zaken om het proces van een arbeidsmediation goed te begeleiden. Wat zijn bijv. de UWV richtlijnen m.b.t. ontslag en re-integratie? Er zal daarnaast door partijen een beroep gedaan worden op (juridische) deskundigheid van de mediator.

Bij arbeidsconflicten hebben zowel de werkgever als de werknemer belangen. Het is belangrijk dat zij beiden weer gemotiveerd worden door de mediator zodat er weer een grondhouding ontstaat waaruit zij verder kunnen werken aan de samenwerking. Of het nu gaat over het functioneren van een werknemer of er is sprake van een exit gesprek, uiteindelijk hebben beide partijen er belang bij om verantwoord uit elkaar te gaan. Onverwerkte emoties leiden vaak tot onnodige problemen terwijl dit vaak kan worden voorkomen bij het toepassen van mediation.

Onze mediation opleiding is interactief, praktijkgericht en met voldoende theoretische onderbouwing opgezet.

Geslaagd voor opleiding arbeidsmediation

Voor wie is de opleiding arbeidsmediation bestemd?

Wanneer u de basisopleiding, mediator worden, heeft afgerond of al MfN registermediator bent of misschien ook al de familiemediation opleiding heeft gevolgd dan kunt u zich verder specialiseren als Arbeidsmediator.

Zie de beschikbaarheid van de opleiding: Data en beschikbaarheid

Deze opleiding is, zoals de basisopleiding, een z.g. post-HBO opleiding.

Aanbevolen literatuur:

  • Basisboek Arbeidsomstandigheden & OR Auteur: Mr. Heleen Oosterveen ISBN 978-90-768–3465-8
  • Arbeidsrecht en mediation; Auteurs: Eva: Knipschild en Anika Bongers ISBN 978-90-12-39089-7
  • Psychologie an arbeid en organisatie Auteurs: John Arnold en Ray Randall ISBN 978-90-430-2781-6

Kosten van de opleiding Arbeidsmediator

De investering in deze opleiding bedraagt € 2.045,00 all- in (inclusief 21% BTW

€ 2.474,45 ). Inclusief lesmateriaal, video opnamen, accommodatiekosten (lunches, koffie/thee etc.). Voor (oud) cursisten geven wij een korting van € 250,00 excl. BTW.

Permanente Educatie:

Voor deze opleiding zijn door de MfN 30 PE punten toegekend. (20 PE punten in de categorie 1A en 10 PE punten in de categorie 2).

adminOpleiding arbeidsmediation