Workshops

Data Workshops

Workshops bij het Mediation Educatie Centrum;

Het Mediation Educatie Centrum en Drs. Ali al Hadaui van Koek en Ei Mediation presenteren de interactieve workshop ‘Kraak de Culturele Code’.

In deze workshop krijgen deelnemers inzichten en concrete handvatten die ze tijdens interculturele mediations kunnen toepassen en meer vertrouwen in de effectiviteit van hun interventies tijdens interculturele mediations.

Over het algemeen waarderen partijen in mediation het wanneer mediators niet slechts rekening houden met het conflict maar ook met de culturele achtergronden die de partijen met zich meebrengen. Cultuur bevat kennis van symboliek, taal, normen en waarden maar ook ongeschreven regels en gebruiken. Dat geldt net zo goed voor partijen met verschillende ethnische achtergronden als voor partijen met verschillende bedrijfsculturen.

Cultuur en conflict, hoe zit dat?

Conflicten zijn cultureel bepaald. Iets wat in cultuur A als normaal gedrag wordt beschouwd, kan in cultuur B heel gevoelig liggen. Conflicthantering is eveneens cultureel bepaald, de weg naar vrede of verzoening verschilt enorm tussen culturen. Wanneer mediators hier kennis van hebben, vergroten zij gegarandeerd de slagingskans van hun mediations.

Over drs. Ali al Hadaui

Hij is een gedragsdeskundige en een erkende senior mediator. Hij merkt stemmingen van anderen snel op en is geïnteresseerd in het opbouwen van relaties. Sinds 2012 is hij geregistreerd bij het Mediatorsfederatie Nederland (MfN), bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en daarna ook bij de Raad voor Rechtsbijstand.

De heer al Hadaui brengt een veelzijdige ervaring mee als mediator, beleidsmedewerker mediationvaardigheden bij de overheid, trainer en als coördinator van 120 mediators en bemiddelaars bij Bemiddeling en Mediation.

Zijn specialisaties zijn mediations in het familierechtarbeidsrecht, strafrecht, (internationale) business-to-business, buren en in het bestuursrecht. Mediations op andere terreinen begeleidt hij op verzoek uiteraard ook. Hij is met gepaste trots één van de weinige enige erkende mediators met een Marokkaanse achtergrond in Europa.

Mogen we jou verwelkomen tijdens deze workshop op 19 November aanstaande op het Mediation Educatie Centrum in Rotterdam met aansluitend een heerlijke lunch? Uiteraard houden wij ons aan de RIVM voorschriften en daarom zijn er beperkte plaatsen beschikbaar voor deze interessante workshop.

 

Wij wensen u heel veel leerplezier!

Mediation Educatie CentrumWorkshops 2020