Basismediation

De opleiding in het kort

De opleiding Basismediation is geschikt voor eenieder die zich wil verdiepen in het begeleiden van gesprekken waarin verschillende belangen centraal staan. Vanuit jouw rol als gespreksbegeleider zul je leren hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen elkaar beter gaan begrijpen en hierdoor beter gaan samenwerken. De opleiding bestaat uit twee modules, zodat je kunt kiezen tot op welk niveau je deze vaardigheden wilt beheersen. 

4 /10 lesdagen

De complete opleiding Basismediation bestaat uit 10 lesdagen van 7 uur. De verkorte opleiding bestaat uit 4 lesdagen van 7 uur.

2 Juni 2022

Start jij op de eerst volgende datum al met de basisopleiding Mediation via het Mediation Educatie Centrum? Klik op de jaarkalender voor alle datums.

vanaf € 1.595,-

De prijs voor de basisopleiding begint vanaf 1595 euro. Deze prijs wordt gehanteerd bij het volgen van de eerste module. Indien er wordt gekozen voor twee modules is de prijs 3450 euro exclusief 21% BTW.

MfN geaccrediteerd

De opleiding is geaccrediteerd bij het MfN register (dit is het kwaliteitsregister voor mediators), maar ook bij het ADR-register. De accreditatie is alleen geldig bij het volgen van de complete opleiding.

Module 1

Tijdens module 1 wordt de basis gelegd voor het kunnen herkennen van verschillende conflicten. Je wordt je bewust van emoties in conflictsituaties en leert welke invloed dit heeft op communicatie. Tot slot leer je de interventies die hierbij toegepast kunnen worden om een verdere escalatie te voorkomen. De eerste module van de basisopleiding is geschikt: 

 

Module 2

Tijdens module 2 word je getraind om de opgedane kennis in module 1 te kunnen  toepassen in de praktijk.  Na het volgen van module 2 ben je niet alleen in staat om  conflictsituaties te herkennen en te weten welke interventies toegepast kunnen worden, maar ben je ook bekwaam om conflicten daadwerkelijk te kunnen begeleiden in een onafhankelijke positie.  

0 +

Tevreden deelnemers

0 +

Gemiddelde beoordeling

0 +

Jaar ervaring

Lesmodules

Bekijk het lesprogramma

Bekijk hieronder het lesprogramma van de Basismediation opleiding. Per dag staat beschreven welke onderwerpen aan bod zullen komen.

Module 1

Module 2

bekijk de video

Onze trainers

Een kijkje achter de schermen

Om een goed beeld te geven over wie onze trainers zijn hebben wij een video voor je opgenomen. Hierin kun je onze trainers al een klein beetje leren kennen.

Basismediation Module 1

1595 excl. BTW
  • 4 dagen opleiding
  • Unieke zelf ontwikkelde cursusmap
  • Broodlunch met verse soep & dranken

Basismediation Module 1 + 2

3450 excl. BTW
  • 10 dagen opleiding
  • Handboek mediation & unieke zelf ontwikkelde cursusmap
  • Proefexamen theorie & assessment oefeningen met acteurs
  • Broodlunch met verse soep & dranken

Agenda

Het overzicht

Adviesgesprek

Even kennismaken?

Het kiezen van een geschikt opleidingsinstituut kan een lastige opgave zijn. Welk opleidingsinstituut sluit nu het best aan bij je wensen en behoeften? En welke opleider geeft je het meeste vertrouwen? Best lastig om dat te bepalen vanaf een beeldscherm.

Wellicht heb je nog meer vragen over de opleiding die je graag in een persoonlijk gesprek wilt toelichten. Of misschien heb je juist hulp nodig om te kijken of deze opleiding bij je past.

Om al jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, kun je een gratis adviesgesprek met ons inplannen. Geheel vrijblijvend zonder verplichtingen. Zodat jij de juiste keuze kan maken voor een nieuwe toekomst!

Testimonials

Luister naar ervaringsverhalen

Wie kan beter over de ervaring van onze opleiding vertellen dan oud-cursisten zelf? Luister naar onze ervarings-deskundigen en laat je inspireren. 

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de opleiding? Bekijk of je het antwoord kunt vinden in onze FAQ. Zit je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op! 

Inschrijven

Reserveer hier je plek

Kies een datum en reserveer jouw plek voor de basisopleiding