Zoek
Sluit dit zoekvak.

Familiemediation

De opleiding in het kort

De Familiemediation opleiding is het vervolg van de Basismediation opleiding. Met deze opleiding wordt je klaargestoomd om aan de slag te gaan als Familiemediator en daarmee onder andere scheidingen en familieruzies te gaan begeleiden. In de Familiemediation opleiding komen specifieke juridische en fiscale aspecten aan bod.

8 lesdagen

De opleiding bestaat uit 8 lesdagen van 10:00uur tot 17:00uur. De opleidingsdagen zijn verdeeld over 4 weken in blokken van 2 aaneen gesloten dagen.

04 Oktober 2024

Start op de eerst volgende datum al met de Familiemediation opleiding. Klik op de jaarkalender voor alle datums.

All-Inn prijs

Onze prijs is inclusief lunch, locatie, drankjes en versnaperingen en cursusmateriaal.

MfN geaccrediteerd

De opleiding is geaccrediteerd bij het MfN register (dit is het kwaliteitsregister voor mediators) maar ook bij het ADR-register.

Theorie

In onze opleiding besteden we 50% van de tijd aan het ontwikkelen van theoretische kennis over het vak mediation. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Praktijk

Praktische vaardigheden in het vak mediation zijn onmisbaar. Hierdoor bestaan onze opleidingen o.a. uit het ontwikkelen van mediation vaardigheden. Dit doen we met behulp van:

Intervisie bijeenkomsten

Het Mediation Educatie Centrum organiseert ieder kwartaal een (online) intervisiebijeenkomst voor MfN-geregistreerde Mediators. Tijdens deze intervisiebijeenkomsten bespreken we vraagstukken uit de praktijk uitvoerig met collega-mediators en proberen we tot nieuwe inzichten en een goede kennisuitwisseling te komen. 

0 +

Tevreden deelnemers

0 +

Gemiddelde beoordeling

0 +

Jaar ervaring

Lesmodules

Bekijk het lesprogramma

bekijk de video

Onze trainers

Een kijkje achter de schermen

Om een goed beeld te geven over wie onze trainers zijn hebben wij een video voor je opgenomen. Hierin kun je onze trainers al een klein beetje leren kennen.

Familiemediation

3150 excl. BTW
  • Boek Personen- en familierecht, relatievermogensrecht en erfrecht.
  • Unieke zelf ontwikkelde cursusmap
  • Broodlunch met verse soep & dranken

Basis + Familiemediation

6450 excl. BTW
  • Alle voordelen van de basisopleiding
  • Boek Personen- en familierecht, relatievermogensrecht en erfrecht.
  • Unieke zelf ontwikkelde cursusmap
  • Broodlunch met verse soep & dranken
€350,- korting

Informatieavond

Voor al jouw vragen!

Het kiezen van een geschikt opleidingsinstituut kan een lastige opgave zijn. Welk opleidingsinstituut sluit nu het best aan bij je wensen en behoeften? En welke opleider geeft je het meeste vertrouwen? Best lastig om dat te bepalen vanaf een beeldscherm.

Om al jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, kun je een van onze gratis informatieavonden volgen. Geheel vrijblijvend zonder verplichtingen. De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur en starten altijd om 19:30. 

Testimonials

Luister naar ervaringsverhalen

Wie kan beter over de ervaring van onze opleiding vertellen dan oud-cursisten zelf? Luister naar onze ervarings-deskundigen en laat je inspireren. 

Agenda

Het overzicht

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de opleiding? Bekijk of je het antwoord kunt vinden in onze FAQ. Zit je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op! 

Inschrijfformulier

Schrijf je hier in voor onze familiemediation opleiding