Familiemediation

De opleiding in het kort

De Familiemediation opleiding is het vervolg van de Basismediation opleiding. Met deze opleiding wordt je klaargestoomd om aan de slag te gaan als Familiemediator en daarmee onder andere scheidingen en familieruzies te gaan begeleiden. In de Familiemediation opleiding komen specifieke juridische en fiscale aspecten aan bod.

8 lesdagen

De opleiding bestaat uit 8 lesdagen van 10:00uur tot 17:00uur. De opleidingsdagen zijn verdeeld over 4 weken in blokken van 2 aaneen gesloten dagen.

6 oktober 2023

Start op de eerst volgende datum al met de Familiemediation opleiding. Klik op de jaarkalender voor alle datums.

Met STAP-budget

Bij het volgen van de familieopleiding kun je gebruik maken van €1000,- euro stap subsidie.

MfN geaccrediteerd

De opleiding is geaccrediteerd bij het MfN register (dit is het kwaliteitsregister voor mediators) maar ook bij het ADR-register.

Theorie

In onze opleiding besteden we 50% van de tijd aan het ontwikkelen van theoretische kennis over het vak mediation. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Praktijk

Praktische vaardigheden in het vak mediation zijn onmisbaar. Hierdoor bestaat onze opleiding voor 50% uit het ontwikkelen van mediation vaardigheden. Dit doen we met behulp van:

Intervisie bijeenkomsten

Het Mediation Educatie Centrum organiseert ieder kwartaal een (online) intervisiebijeenkomst voor MfN-geregistreerde Mediators. Tijdens deze intervisiebijeenkomsten bespreken we vraagstukken uit de praktijk uitvoerig met collega-mediators en proberen we tot nieuwe inzichten en een goede kennisuitwisseling te komen. 

0 +

Tevreden deelnemers

0 +

Gemiddelde beoordeling

0 +

Jaar ervaring

Lesmodules

Bekijk het lesprogramma

bekijk de video

Onze trainers

Een kijkje achter de schermen

Om een goed beeld te geven over wie onze trainers zijn hebben wij een video voor je opgenomen. Hierin kun je onze trainers al een klein beetje leren kennen.

Familiemediation

3150 excl. BTW
  • Met €1000 STAP-subsidie
  • Boek Personen- en familierecht, relatievermogensrecht en erfrecht.
  • Unieke zelf ontwikkelde cursusmap
  • Broodlunch met verse soep & dranken

Basis + Familiemediation

6450 excl. BTW
  • Alle voordelen van de basisopleiding
  • Met €1000 STAP-subsidie
  • Boek Personen- en familierecht, relatievermogensrecht en erfrecht.
  • Unieke zelf ontwikkelde cursusmap
  • Broodlunch met verse soep & dranken
€350,- korting

Adviesgesprek

Even kennismaken?

Het kiezen van een geschikt opleidingsinstituut kan een lastige opgave zijn. Welk opleidingsinstituut sluit nu het best aan bij je wensen en behoeften? En welke opleider geeft je het meeste vertrouwen? Best lastig om dat te bepalen vanaf een beeldscherm.

Wellicht heb je nog meer vragen over de opleiding die je graag in een persoonlijk gesprek wilt toelichten. Of misschien heb je juist hulp nodig om te kijken of deze opleiding bij je past.

Om al jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, kun je een gratis adviesgesprek met ons inplannen. Geheel vrijblijvend zonder verplichtingen. Zodat jij de juiste keuze kan maken voor een nieuwe toekomst!

Testimonials

Luister naar ervaringsverhalen

Wie kan beter over de ervaring van onze opleiding vertellen dan oud-cursisten zelf? Luister naar onze ervarings-deskundigen en laat je inspireren. 

Agenda

Het overzicht

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de opleiding? Bekijk of je het antwoord kunt vinden in onze FAQ. Zit je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op! 

Inschrijven

Reserveer hier je plek

Kies een datum en reserveer jouw plek voor de familiemediation opleiding.