Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fiscaliteit in familiemediation

De opleiding in het kort

In deze tweedaagse opleiding nemen we jullie mee in het huwelijksvermogensrecht en de fiscale aspecten die hierbij komen kijken voor de afwikkeling van een (echt)scheiding. Uiteraard mag de samenlevingsovereenkomst hier ook niet in ontbreken. We doen dit aan de hand van het boek Monografieën (echt)scheidingsrecht, deel 7, (Echt)scheiding en fiscale aspecten. Hieruit behandelen we de belangrijkste onderdelen voor de juridische, fiscale en financiële afwikkeling van een (echt)scheiding.

2 lesdagen

De opleiding bestaat uit 2 lesdagen van 9:30 tot 16:30. De opleidingsdagen zijn verdeeld over 4 weken.

20 November 2024

De opleiding fiscaliteit in familiemediation zal op 20 November en 17 December 2024 plaatsvinden.

€ 750,- ex. BTW

Inclusief lesmateriaal, broodlunch met soep, koffie, thee, frisdranken en snacks.

behaal PE punten

De opleiding is geaccrediteerd bij het MFN register. Hiermee kun je voor de opleiding PE-punten behalen voor het kwaliteitsregister. 12 PE-punten cat. 2

Gemeenschap van Goederen

Op de eerste dag behandelen we de algehele gemeenschap van goederen en de nu geldende beperkte gemeenschap van goederen. In de ochtend kijken we naar de civielrechtelijke betekenis van beide huwelijksgemeenschappen en in de middag kijken we naar de fiscale consequenties die hier aan zitten. Beide dagdelen bestaan uit een basisgedeelte en een verdieping ten aanzien van specifieke problematiek. Door de dag heen loopt een casus die verschillende aspecten aan elkaar koppelt.

Huwelijksvoorwaarden en samenlevingsovereenkomsten

Op de tweede dag behandelen we de huwelijksvoorwaarden en de samenlevingsovereenkomst. Ook hier gebruiken we de ochtend voor het civielrechtelijke en de middag voor het fiscale, gesplitst in een basisgedeelte en een verdieping. Door de dag heen loopt weer een casus die verschillende aspecten aan elkaar verbindt.

Leren door vragen te stellen

Omdat sommige onderwerpen zowel dag 1 als dag 2 raken hebben we hierin een verdeling aangebracht rekening houdende met benodigde tijd en de zwaarte van beide cursusdagen. Tijdens beide cursusdagen is uiteraard voldoende ruimte om vragen te stellen.

Lesmodules

Bekijk het lesprogramma

De opleidingsdagen zijn verdeeld in twee modules.

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de opleiding? Bekijk of je het antwoord kunt vinden in onze FAQ. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Inschrijfformulier

Schrijf je hier in voor de opleiding